Till salu

torsdag 30 oktober 2008

Första snön har fallit.......



....utanför vårat fönster och det är 55 dagar kvar till jul. Så varför inte bjuda på årets första julpyssel från mig till er.

Lite inspiration






Snubblade över denna lilla bok från 1962. Med rolig inspiration från våra årstider och högtider under året. Lite att läsa men många fina bilder. Då blir man glad.
Mindre glad blir man när det efterlängtade vinter nummret från OTTOBRE kommer och man inser att den knappt inehåller några pojk modeller. Skall tilläggas att min son har 92 och dit räcker ju baby. Men för större storlekar så finns där några modeller som jag fastnade för, bla. en snäv munkjacka, slim fit-skjorta och en kostymjacka. Ångrar nu att jag inte la den slanten på en mönsterbok istället men det är lätt att vara efterklok.



måndag 27 oktober 2008

Väska




Jag var bara tvungen att sätta saxen i tyget jag fyndade förra helgen. Det fick bli en väska. Jag fodrade den och gjorde en liten ficka och ett nyckel eller napp band om man så vill. Det mönstrade tyget fick bli detaljer på väskan i form av handtag och ficka.

torsdag 23 oktober 2008

Höst Hoodie


Min första hoodie med egna kantband och utan stjärnapplikation denna gång. Har tagit till i storlek så den ska räcka i vår också. Det är tänkt att jag skall göra en likadan i storlek 56 till den lille i magen. Kan ju vara lite kul med syskonmatchning. Nu har denna legat obloggat i en månad i väntan på den lilla hoodien så detta inlägg kanske kan sätta lite fart på mig att göra den andra. Slänger in en fråga också, hur gör ni med vanlig maskin för att få kanten snygg? Tycker det blir väldigt trixit med så många lager, nu var den här mudden lite kraftig men ändå. Sydde på mudden från rätsidan vek in sömsmån mot avigan och sydde precis i kanten på mudden (osynlig söm) från rätan så sömmen blev på muddens avigsida.
Mönster: Får jag nog lov att kalla mitt eget nu efter ett antal ändringar och blandning av mönster.
Material: Brun fleece från CALLETEX och gul stickad mudd från loppis.

söndag 19 oktober 2008

Lite pyssel och tyg


Inget sytt denna helg men ett kort knåpade jag ihop. I dag firar min moster och hennes man 40 årig bröllopsdag. 40 år av kärlek......Det ville vi fira med en liten present från vår familj. När vi kom för att överlämna den hade hon precis rensat lite i källaren och jag fick en påse tyg med mig hem. Lite gott och blandat, något ska jag nog kunna hitta på. Nu ska jag bara finna tid och ork att sy lite. Har massor av ideér men kvällarna har blivit allt kortare för mig ett tag nu .

Loppisfynd



I går åkte jag och en väninna på en liten loppis tur. På första stället hittade jag den brun blommiga biten som jag blev extra förtjust i. De andra fick följa med hem av bara farten, ca 10 m till som får värma hyllan tills jag kommer på vad det ska bli.

fredag 17 oktober 2008

Ett litet rött inslag




Är inte själv så röd av mig men min son passar väldigt bra i det. Så efter några nya tröj inköp så ville jag sy ett par matchande velour byxor. Ja, han behövde ju ett par byxor också ; ) Min sambo som är lite känslig vad gäller färger frågade om det var julbyxorna jag höll på med. Passade även på att lägga upp en haklapp som blivit liggande. Byxorna valde jag att sy med resår både i linning och i benslut.

Vinn en necessär


Retro Elephant har en utlottning på sin sida. Var med och tävla du också.

onsdag 15 oktober 2008

Scarf´s


Fick en andra beställning av en mamma som tidigare beställt en vit scarf. Denna skulle vara hel svart i trikå med baksida av fleece. Gjorde samtidigt en med svart trikå med prickig baksida. Fästes med kardborreband.
Mönster: Allt om handarbete
Material: Trikå och svart fleece från den lokala butiken och prickig fleece från Jysk.

tisdag 14 oktober 2008

En liten gåva till mig själv

I går fyllde jag år, inget att fira men man kan ju alltid få skämma bort sig själv med något litet. Gick och handlade och vad får jag se i tidningshyllan om inte Allers julmagasin Decemberdrömmar så här 71 dagar innan JUL....Inte för att stressa er men när man ser det så här i siffror 71 dagar, det är ju snart. Hur ligger ni till? har ni redan börjat spåna på julklappar och julpyssel? Själv hade jag inte kommit dit alls men efter lite bläddrande så blir man lite sugen på att sätta igång. Inte så mycket sömnad kanske men en tidning fylld av inspiration, tips och ideér. En fråga som skrämmer mig lite, kommer årstiderna att gå in i varandra nu??....JUL jag tänker mer December än Oktober. Men det är klart, ska det pysslas så lär man ju börja i tid.

söndag 12 oktober 2008

Uggletröja live



Är äntligen tillbaka efter en tid utan dator men nu hoppas jag att den är ok. Innan jag lägger in de nya bilderna kommer här en bild på uggletröjan med ett par byxor sydda vid ett tidigare tillfälle men passade jättebra även till denna tröja. Roligt att kunna matcha många plagg i garderoben.


Mönster: Till byxan OTTOBRE 6/2007 sweatshirtbyxa utan fickor och dragsko.


söndag 5 oktober 2008

Necessär




Min mamma fyller år i dag. Grattis lilla mamma! Hon ville bara ha en fotkräm...Så svårt att hitta på någonting till någon som har allt. Så det fick bli en liten necessär med fotvårdsprodukter.



Material: Vaxduk från Jysk