Till salu

torsdag 28 januari 2010

1 år i dag




Vår goe lille prins fyller 1 år i dag


Grattis älskling!

tisdag 26 januari 2010

Basker....




mössor och en ny haklappsmodell. I dag var vi och besökte en liten tös på två månader. Så söt och så mycket rosa ; ) Jag fick äran att sy en rosa (såklart) moln mössa med knytband och så fick hon en haklapp i ny modell. Lite rakare modell i bomullstyg som är tänkt att skydda kläderna mot dreggel och att använda till de första smakportionerna. Enkel tuff lapp helt enkelt.
Baskern och den randiga mössan hör till vårens första beställning. Kunden tog själv med sig flickans favorit basker som jag tog mått efter. Kul med en ny modell, ser inte så rolig ut på bilden men på vår son var den riktigt söt. Pappan i familjen var inte lika road så någon live bild blev det inte denna gång.
Hjälp någon, stanna tiden....denna vecka blir vår lilleman 1 år. Vart tog tiden vägen?

fredag 22 januari 2010

Lite presenter



I dag har vi varit hos vänner och snusat bebis. Nio dagar gammal och så söt. Sin bror upp i dagen. Det översta kittet fick de i dag. En filt i manchester frotté (heter det så? osäker) och velour med namn och stjärn applikation. Tycker själv det är praktiskt med en vändbarfilt om olyckan skulle vara framme eller man vill matcha lite ; ) Inspirationen fann jag i tröjan och strumporna som fick följa med paketet. Lilleman låg och sov vid foto tillfället så jag fick lite hjälp av stora killen som bara väntade på att få träffa sin kompis och hans lillebror.
Den brunrandiga mössan beställdes från BB kvällen innan hemkomst och namn mössan min första, fick storebror i julklappsbytet. Den blev tyvärr för stor så den blev hämtad samtidigt. Klart att båda grabbarna skulle lämna BB i lilla hjärtat´s alster ; ) Båda mössorna är fodrade och till minstingen en matchande dregglis.

fredag 15 januari 2010

Lite obloggat

Här kommer ett syskonset som jag gjorde lagomt till jul. Pappans gamla byxor fick nytt liv. Både byxan och kjolen har en stjärn applikation med svart söm och grå mudd. Inte så lätt att fota men det kanske trillar in ett live foto så småning om ; )

Och några fler mössor som lämnat systugan..........bla. några helt i fleece.




onsdag 13 januari 2010

Sydag


I Lördags var det dags för Morvern och mig att ägna en hel dag till sömnad. Medan sambon var på fotbollscup ordnades barnvakt till barnen. Resultat = kvalitetstid för oss alla ; )
Dagens sömnad blev byxor av olika slag. Mudd byxor alá jogging, fleece byxor och långkalsonger som tyvärr inte fått någon mudd ännu. Morvern och jag gjorde ett litet byte av tyger, jag fick bla. det rutiga till båda grabbarna och hon fick två sorters tyg till byxor till hennes pojk. Nu har de att växa i ett tag till. Som vanligt blir det mer snack än verkstad när vi träffas men roligt har vi. Längtar redan till nästa syträff.

måndag 4 januari 2010

Kanelbulle i velour


Det blev ett litet bullbak i går. Stora killen kände sig inte helt ok och det blev en hel del tv tittande. Måste erkänna att jag blir en aning rastlös att bara sitta. Jag hade inte den rätta nyansen till själva bullen så fyllningen syns knappt men en välgräddad bulle var lika välkommet. Han hade svårt att vänta på sockret, jag behöver inte socker...jag gillar socker...nu räcker det. Han är 3 år och det är hans bulle så han fick bestämma ; )