Till salu

fredag 28 augusti 2009

Vimplar



Lite retro inspirerade vimplar får följa med till Berget i morgon, rö vitt ska det ju vara, eller??
Ja, om man håller på Degerfors vill säga ; )

torsdag 27 augusti 2009

Spindelmannen för hela slanten


På lördag skall jag och Morvern stå på Bergets loppmarknad där vi kommer att ha lite alster till försäljning. Det är andra gången vi står tillsammans och det är så roligt att träffas och bara tjata sy relaterat en hel dag. Sen om vi säljer något är bara en bonus. Vi håller tummarna för vädret och hoppas det kommer mycket folk. Jag har sytt upp lite haklappar, vimplar och mössor bla. här med spindelmannen.

onsdag 26 augusti 2009

Jobb & mössor


Hösten är här, skolorna har börjat och i morgon börjar jag att jobba. En dag i veckan som textillärare, ska bli så roligt.

Höstens och vinterns mössor har börjat ta form. Fick bara prova på minstingen, så fler mössor kommer. Den vita med silver har jag gjort tidigare med fyra toppar, tand mössan är fodrad med fleece och kanske kan locka fram en och annan tandabissing ; ). Mössorna har jag vändsytt för att slippa synliga sömmar som skaver.

Material: Det randiga från Olssons tyger och tand tyget från Stoff & Stil, fleece från Ewa´s stuv

tisdag 25 augusti 2009

Haklapp och "mat" väska

Ett litet set att ha med sig i skötväskan. Haklapp med tillhörande väska. Väskan har kardborreknäppning och rymmer tex. flaska, matburk, sked och haklapp.

Mönster: Är mina egna.

Material: Vaxduk från ullared och snedslå från Calletex

+ Allt i ett, glöm alla små påsar och kladd i väskan

torsdag 20 augusti 2009

Änglavingar

Redan i julas började jag på ett par vingar i guld till sonens rum men de blev aldrig färdiga. Blev så sugen att göra ett par vita. För Tone som är designern för Tilda konceptet är vingarna en symbol för snällhet, känns som de skulle behövas i varje rum just nu TROTS var ordet.

Mönster: Allers julmagasin decemberdrömmar 2008 Vingar till tilda julängel med ett satinband för upphängning

Material: Tyg band och stoppning som fanns hemma

tisdag 18 augusti 2009

Solhattar



Dessa solhattar har blivit obloggade och kommer här lagomt till sensommaren. Vår minsting växte ur både solhatten och kepsen jag sydde åt honom innan sommaren tog slut. Så jag letade fram dessa två solhattar i rätt storlek men med skönhetsfel. Va fint det lät, sanningen är den att de låg i UFO högen på väg att glömmas bort. Den gröna glömde jag stickningen mellan kullen och brättet och den röda gjorde jag med röda stickningar och vitt foder, vet inte hur jag tänkte men ni förstår säkert. Jag fick klartecken från sambon att den gröna var okej men det muttrades om både hjärtan och färgen (=Hammarby för min sambo) Men söt blev han i den och det kändes skönt att kunna rädda ett UFO, för det går ju oftast bra bara man väljer att ta tag i dem en annan dag ; )


Mönster: OTTOBRE 2009

Material: gardiner från loppis, älskar dessa hjärt tyger. Skulle gärna vilja ha dem i brunt, någon som har en bit och vill göra ett byte?

onsdag 12 augusti 2009

Vimplar




Härliga vimplar i ny färgställning med svarta band. Köpte så fina tyger på semestern med svampar på. Var bara tvungen att sätta saxen i dem. Hängde upp dem i lillprinsens rum för att fota. De passade bra över det lilla "huset" morfar gjort i dop present men jag hade tänkt mig en blå nyans i hans rum så de stannar nog inte här. Enkla och roliga att sy och kan kombineras i det oändliga.


Mönster: Finns nog inget direkt. Mått och längd efter tycke och smak

Material: Tyger från Göksäter och snedslå från STOFF & STIL

torsdag 6 augusti 2009

Semester......



Årligen återkommande period, avsedd för vila m.m.
känns det igen? Någon? Snart är vardagen ikapp, är vi utvilade?....Har vi hunnit med allt det där vi ville göra?....Har vädret varit med oss?....Har alla förväntningar uppnåtts? Fem veckor, när gick fem veckor så fort senast? Jag bara undrar??

Ville med detta inlägg mest säga HEJ till alla er som kikar in.....Här med en bild på våra små buspöjkar.

Semester = Alltså inte mycket sytt mest handlat och inspirerats ; )

Något jag kan visa är denna keps som ingick i en present till familjen´s son vi var och hälsade på. Godkänd då den åkte på, på en gång, kul. Gjorde denna i jeans med infodring i blå vit rutigt tyg.

Vi åkte mot solen, bort från vännerna, blåsten, regnet och båtarna på Tjörn. Mot nytt resmål med släkt, krabbfiske, bad och shopping i Falkenberg med omnejd (typ Ullared). Vände hem i regn och möttes av solsken, lite lättare när man börjar inse att semestern börjar lida mot sitt slut. Här har nu varit lata dagar på stranden som avslutas med altanbygge innan sambon återgår till jobbet igen. Ha tålamod ett tag till mina vänner. Snart kommer vardagen, hösten med mer tid (vill jag tro) för allt skapande.