Till salu

måndag 25 maj 2009

Solhatt

Retro i stl. 52, mest för att se hur storlekarna stämmer i OTTOBRE. Denna solhatt gick inte som en dans till att börja med. Gick så långt att jag ringde ett samtal till vår symaskinsbutik. Ja, först måste jag väl erkänna att jag skulle lägga ner det här med sömnad då plötsligt raksömmen blev krokig. Sprättade och sprättade men inte blev sömmen bättre för det. Bytte nålen, trädde om maskinen, kollade inställningarna men ingenting hjälpte. Fick för mig att symaskinen inte ville längre. Ett samtal som sagt och hur skönt är det inte med kunnigt folk. Ganska fort frågar han mig om materialet jag syr i är kraftigt vävt......att jag inte tänkte på det ; ) Så resultatet kan inte bli så mycket bättre. Lite retligt när inte raksömmen vill vara rak men härligt att höra att det varken var mig eller maskinen det var fel på (den här gången).

torsdag 21 maj 2009

Mössa

Sommaren börjar sakta träda fram här och där men än är inte sista mössan sydd. Här är det fortfarande kallt i luften. I dag är det 2 års kalas för kusinen och förra årets blixt mössa har använts flitigt. Så en ny bil mössa får följa med paketet. Här är det sonen som provar mössan.
Kusinen är inne i en bil period så den kommer säkert att uppsakattas.

måndag 11 maj 2009

Solhattar



Förra sommaren provade jag några olika mönster på solhattar men det var ingen som passade min son klockrent i modellen. Min favorit var beppehatten men det mönstret jag har var för stor i storleken. Skall se om den passar bättre i år.


Här har jag sytt upp två olika storlekar i OTTOBRE´s senaste nummer. Djungel hatten är sydd i stl. 50 och då har min son 49,5 i hatt mått. Till lilleman sydde jag stl. 42 och han har 39,5 i huvudomfång. Så vad det gäller hatt storlekar i OTTOBRE så verkar de stämma bättre än klädstorlekarna tycker jag. Så för er som inte hunnit testa mönstret så är inte tipset att gå ner en storlek som man kanske gjort med andra mönster i tidningen.


Hattmodellen ville inte alls ha djungelboken på sin hatt, han ville ha Kalle-Anka som lillebror. Själv har jag denna som favorit men gillar den brun/orange skarpt. Det slutar nog med att jag gör en varsin hatt till så de får i båda mönstren. Annars är vår son keps kille så vi får väl se om solhatt går hem i år. Verkar skeptisk.



lördag 9 maj 2009

Utmaning till era män


Min kära sambo uppmanar alla era män att delta i mustaschkampen. Hans arbetskollega och vän har startat en insamling för att stödja kampen mot prostata cancer. Gå in på sidan och ge ditt bidrag eller sms:a BESEGRA 779 till telefon nummer 729 00 då bidrar du med 50:-
För den goda saken skull ställer min sambo upp med en bild och hoppas få se fler mustascher på sidorna. Vår minsting fick hänga med på ett hörn dock utan mustasch. Att min sambo nu går och ser ut som Magnum själv får jag stå ut med ett tag till ; ) Var med och stöd du också!

fredag 8 maj 2009

Lite presenter

Först ut en namn tavla till ett nytt litet underverk. Storasystern och kompisen fick varsin liten väska med matchande spade då en sandlåda precis hade anlänt.


Väskorna är 15*13 cm, fodrade och med ett handtag. Några pix böcker eller annat smått och gott får plats i den lilla väskan.



Har även målat några tavlor i doppresent. Så roligt med skapande i olika former. Trevlig helg!