måndag 25 maj 2009

Solhatt

Retro i stl. 52, mest för att se hur storlekarna stämmer i OTTOBRE. Denna solhatt gick inte som en dans till att börja med. Gick så långt att jag ringde ett samtal till vår symaskinsbutik. Ja, först måste jag väl erkänna att jag skulle lägga ner det här med sömnad då plötsligt raksömmen blev krokig. Sprättade och sprättade men inte blev sömmen bättre för det. Bytte nålen, trädde om maskinen, kollade inställningarna men ingenting hjälpte. Fick för mig att symaskinen inte ville längre. Ett samtal som sagt och hur skönt är det inte med kunnigt folk. Ganska fort frågar han mig om materialet jag syr i är kraftigt vävt......att jag inte tänkte på det ; ) Så resultatet kan inte bli så mycket bättre. Lite retligt när inte raksömmen vill vara rak men härligt att höra att det varken var mig eller maskinen det var fel på (den här gången).

6 kommentarer:

Linda sa...

Jättefin!

Retro Elephant sa...

Hur som helst blev den väldigt snygg!

//Lina

Syster Blå sa...

Den ser jättefin ut! Anders är en klippa!:o)

Kort og Søm sa...

Takk foe hyggelig kommentar hos meg!
Fin hatt du har laget, jeg kjenner til problemet med at stingene ikke blir super rette i veldig tykt stoff. Det er igrunnen litt irriterende. Men ofte syns jeg det blir bedre hvis man bytter til en jeans nål!
Fredrikke :o)

lilla hjärtat sa...

Tack, ja ibland är det tygvalen som räddar alstren ; )

Kort og söm -tack, för tipset skall prova det nästa gång.

Madelene sa...

Jag tror det skulle gå med haremsbyxa :0) Jag har fått in en del beställningar på haremsbyxor i st liten, så det verkar bli populärt :0) Testa, annars funkar ju trekvartsbyxor himla bra med!