Till salu

lördag 21 februari 2009

Byxor till kusinen



Precis en vecka före vår sons födelse kom lilla tjejkusinen till världen. Före födseln kunde man konstatera att hon låg i säte och hennes ben då haft ett upprätt läge en tid i magen. För att stabilisera hennes bäcken får hon bära en skena runt midja och lår i tre månader. Denna skena gör att hon ligger som en liten groda med benen och det gör att inga byxor vill passa. Så dagen efter att vi kom hem från BB åkte jag och svärmor ner till vår tygaffär och inhandlade tyg, resår, blixtlås och prymknappar.







Byxa nr.1 sydde jag med tryckknappar i grenen som gör att det blir lättare att komma över skenan.


Byxa nr.2 sydde jag av svärmors linne ett par tights. Då jag saknade "tjejiga" tyger och vår lokala butik knappt inte har några klädtyger.


Byxa nr.3 Är ett par köpta byxor som jag satte ett blixtlås i och ny mudd.

fredag 20 februari 2009

Muddjeans



Här är det sonen som fått bestämma, Cars för hela slanten. Kanske inte helt sant men när jag kom hem med 3 st olika Cars märken var det Chick hicks som gällde. Kom då på att han fått en tröja i julklapp så varför inte matcha med den. Lilleman som han kallar sin lillebror för skulle också ha Chick hicks men han får ha enfärgat upptill då tröjan inte finns i hans storlek. Bäst att göra som han säger så jag får sy ett tag till åt honom. Vet ju att det kommer en tid då det inte duger med mamma´s hemsydda plagg ; )

Mönster: Eget, till stora killen har jag gjort om mitt mönster något så det blev en lite mer lång smal modell.

material: Ett par avlagda mjuka jeans, tack moster för dem. De räckte till två par. Cars märke från HM.

fredag 13 februari 2009

En familjebild

I brist på "sömn"ads bevis kommer här en familjebild. Byxorna på lilleman är det närmaste bildbevis jag har att komma med nu. Tiden vill inte räcka till riktigt men snart så hoppas jag kunna återuppta mitt skapande. Måste erkänna att jag sytt lite, läst en del om sömnad och klämt lite på tyger ; ) Så nu finns ännu mer ideér på kommande projekt. Ni andra sybloggare gör det inte lättare när ni presenterar era fina alster och gör mig påmind om att VÅREN faktiskt är på väg fast snön ligger vit här än. Så för er som väntar och kikar in då och då hoppas jag kunna visa något snart.

Trevlig helg!

onsdag 4 februari 2009

Äntligen.....


Kom den dagen då vi skulle få träffa dig. Vår andra skatt vår lill PRINS. Så underbart, då var vi fyra. Vi hade det på känn att du skulle vara en han. Så go och så lik sin storebror. Den 28/1 är han född, i dag en vecka gammal. Hela familjen mår jättebra och nu är vi bara hemma och njuter.