söndag 23 november 2008

Slipover och tomteluva


Fick en förfrågan om ett mönster till en slipover av en väninna i Göteborg. Hon ville inte ha den traditionella tomtedräkten till sin 10 månaders son inför årets jul fotografering. En slipover i stl. 80 och en luva i stl.45 var önskemålet.
Så roligt att få sy till sina vänner. Jag gav mig ut på jakt efter röd velour direkt men fann ingen i vår lokala butik. Eftersom tiden är lite knapp så fick "beställaren" själv sända tyget till mig, pinsamt. I Torsdags kom det och i Fredags var det klart. Så paketet sänds i väg i morgon. Kul när allt går som det ska. Hoppas nu att den passar och att den blev som hon tänkt sig. Kanske jag kan lova ett bildbevis lite senare. Blev själv sugen på att göra en slipover till vår son, får se om det går lika snabbt.
Mönster: OTTOBRE stl.92 som jag förminskade och ändrade lite på.

2 kommentarer:

Morvern sa...

Jättefint! Jag ska åxå testa sy en slipover, eller en v-ringad långärmad tröja, rekommenderar du ottobres slipovermönster?

lilla hjärtat sa...

Tack! Ja, det tycker jag att du ska göra. Kan tyvärr inte säga något om modellen ännu men snart är sonens klar så jag kan prova. Av erfarenhet är mönstrena väl tilltagna så jag har tagit in något i sidorna.