Till salu

lördag 29 januari 2011

Kalas var det här




Då har vårat lilla charmtroll fyllt 2 år! Så nöjd, blåsa ut ljus (vilket man annars aldrig får göra), fick sin första cykel...en blå tre hjuling. Paketen fick han hjälp med av sin bror som förste paket öppnare. Nu har de namnsdag båda två på samma dag så det blev ett paket även till storebror. Inte lätt att förstå det där alla gånger. Lite tuff vecka som varit då jag dragit på mig en förkylning så några beställningar orkade jag inte med denna vecka. Så ni som väntar på beställningar räknar jag med att jag kan färdigställa dessa till veckan. Återkommer med lite bilder.

söndag 23 januari 2011

Pippiklänning



I dag har vi varit och firat en av barnens kusiner. 2 år...tänk vad tiden går, exakt en vecka mellan våra barn. Hon älskar Pippi den här tjejen. Så jag gjorde en förklädesklänning, inspirerad av Pippi klänningen och så köpte vi till lilla gubben. Här kommer också en live bild på sötnosen, vår egen lilla pippi ; ).

torsdag 20 januari 2011

Live bilder


-kom och ta mig då....... Här kommer äntligen live bilder på mjukis jeansen. Som ni ser så är de väl tilltagna så han har att växa i. Tycker om modellen med detaljerna och så är passformen bra, ja eller något stora men det hade ju inte med modellen att göra ; ) Jag kommer säkert att prova dem igen i ett annat utförande. "Orginalet" har ju lite fler detaljer så som fickor fram och bak.
Trevlig helg!

lördag 15 januari 2011

Ett mjukis hus

Fick syn på så söta hus en polsk tjej hade gjort som hon hade kring spjälsängen på väggen. Nu var dessa platta och i rosa nyanser men jag vet mig ha sett så fina huskuddar lite här och där. Så föddes min idé till detta mjukis hus. I bland är det roligt att bara få sy lite "lustsömnad". Botten är fylld med ris som gör att den står stadigt. Resten av huset är fyllt med vadd som en kramgo kudde. Några av fönstren prasslar och en bjällra finns gömd i huset. För att göra huset extra personligt till vår minsting fick det bli hans födelseår (byggår; ) och vårt husnummer. Han springer omkring med det kramar gosar och lyssnar till dess ljud. Vi får väl se om den kommer att användas i leken som hus till några gubbar eller om den kommer att pryda hyllan i hans rum. Hur som helst var det rolig sömnad som går att variera i det oändliga i färg form och utförande.
Trevlig kväll till er alla!

tisdag 4 januari 2011

Mjukis jeans


2011
Gott Nytt År alla besökare!
Tack för ännu ett givande blogg år med värmande kommentarer.
Och ni underbara bloggare som delar med er av er kreativitet och inspirerar mig.
Jag har inga nyårslöften men jag hoppas kunna bli bättre på att göra inlägg och få tiden att räcka till att besöka er alla och lämna en kommentar då och då.
Med detta första inlägg för i år kommer här ett par byxor till vår lilleman. Ja jag vet han blir 2 år snart men han är vår minsting ; )
Utgick från ett OTTOBRE mönster. Annat tygval, inga fickor dragsko eller hällor. Sydde röda sömmar på hela byxan. Valde också att göra knästycke och bakre besparing i samma tyg.
Mönster: OTTOBRE design 4/2010 Majava fritidsbyxa
Material: Jeans & svart trikå, Calletex i Örebro
Resultat: Känner mig nöjd med tygval och sömnad. Är lite osäker på mönstret då jag upplever dem lite breda över stussen och något låg linning. Men det återstår att se i morgon då jag får prova dem på den sovande modellen