Till salu

torsdag 29 oktober 2009






Här kommer några av de saker som lämnat syrummet denna vecka. Först ut är barnens kusinen, en riktig sötnos. Fodrad stjärnmössa och scarf som kommer att matcha overallen i vinter. En mössa till en storebror och en haklapp till lillebror i ny vaxduk. Gillar verkligen kombinationen turkost och svart. Sisit men inte minst, vimplar till en liten kille i blått och silver. Fick ett mail samma dag hon fick dem i present till sin son och hon var så nöjd, kul att höra.

onsdag 28 oktober 2009

Kurs i underklädessömnad



I går var jag på kurs i underklädessömnad. Kursen hölls för textillärarna då det är höstlov här denna vecka. Lisa som driver LG sömnad höll i kursen under hela dagen. Jätteroligt att prova på något för mig nytt inom sömnad. Vi fick sy upp en LG-trosa och herr boxerkalsong för att använda som demo ex i skolorna. Stort tack Lisa för en lärorik och trevlig kursdag!
Mer om Lisa och hennes kurser kan ni läsa om på http://www.lgsomnad.com/

söndag 25 oktober 2009

Födelsedags present


-Faster kan inte du göra en mössa till mig, självklart ville jag det. Nu var det inte i går hon frågade om jag säger så..... Men ett perfekt tillfälle att överaska henne nu när hon fyllt år. Det är ju inte var dag man får en beställning av en tonåring, så lite extra tanke krävdes. När den andra delen av paketet köptes snappade jag upp att det var mycket silver och päls bla. så det fick det bli rakt igenom hela paketet. Så det jag sydde var en mössa i vit/silver trikå med en stor päls stjärna och en liten fodrad börs/neccesär i päls med dragkedja. Måste erkänna att jag var lite orolig för vad hon skulle tycka. Mössan åkte på direkt
-Å, mössan som jag ville ha.....passar den då?
-den är jättebra......kul reaktion det värmer.

onsdag 21 oktober 2009

Mössor & tossor



Några beställningar i nya kombinationer. Det översta är till en liten tjej och mössorna är till ett syskonpar. Hoppas de skall värma fint i vinter.

söndag 18 oktober 2009

Kjol do redo



Till en liten tjej vars bror skall döpas med brunt band. Kjolen är gjord av pappans gamla avlagda manchester byxor. Med bred mudd i midjan och en stjärnapplikation som en liten detalj. Modellen är efter en jeanskjol hon redan hade. Jättesvårt att fota manchester tycker jag, så jag gick ut. Ja, ni ser vad lite solljus kan göra men den rätta kulören är svår att fånga. Önskemålet var ett par muddisar till lillebror också om det skulle räcka till och det gör det. Man får ut en hel del på ett par herr byxor. Återanvändning när den är som bäst.

fredag 16 oktober 2009

Mössor







Här är det lilleman som får ställa upp som modell igen. Endast den första mössan är hans egen som matchar hans nya overall. De andra är beställda fleece fodrade mössor. Önskar er alla en trevlig helg!


torsdag 15 oktober 2009

Live bilder




Lite lovade bilder på gubb byxorna. Här ser ni två trötta killar som kommit hem från fotografen. De var jätteduktiga så nu hoppas vi på fin fina bilder.

onsdag 14 oktober 2009

Små gubb byxor

Håller fortfarande på med beställningar men kände att jag behövde sy dessa till mina grabbar. I morgon bär det iväg till fotografen. Tiden från dop till nu är två storlekar sedan så när kläderna skulle fram blev det till att tänka om. Byxorna sydde jag på lillemans eftermiddags vila i dag. Killarna kommer att bära dem med en tuff överdel till på syskon kortet. Hoppas kunna visa er en bild när byxorna är på imorgon.
Mönster: Är mina egna, gjorde dem med lite längre muddar i benslutet
Material: Calletex

tisdag 6 oktober 2009

Vimplar




Ni tror snart inte jag syr annat än vimplar, haklappar och mössor men det är mycket beställningar just nu. Vilket är jättekul även om högen med allt annat växer ; ) Beställningarna som gick iväg förra veckan hann jag inte ens att fota. Dessa vimplar var jag bara tvungen att visa, gillar dem skarpt. Tuff kombination med döskalle i velour mot det svarta. Lite tyger har fått flytta in i dag och mer kommer.