Till salu

tisdag 31 mars 2009

Shorts


Eller trekvarts byxor i jeans. Denna gången var det bärgarn´s tur. Fick för mig att det skulle vara bra med namn på benet men känner mig inte nöjd. Började sy med tät sicksack men det blev inte alls bra då bokstäverna är så små. Vad tycker ni? ska jag ta bort namnet?
Mönster: Aqua shorts OTTOBRE design 3/2008 med egna ändringar.
Material: Jeans, mudd från Calletex, resår och märke från HM.


Lilleman´s kryp in

Straxt innan vi skulle in till BB började jag fundera på hur det skulle bli att ibland vara upp till fyra stycken i vår säng. Jag hittade då en fyndig lösning vid namnet baby nest. Började att sy kant delen som vår store kille kallar "ormen". Sedan hittade vi snuggle nest, en färdig liten bädd, då avstannade tillverkningen av baby nest. När vi kommit hem från BB upptäckte vi hur trångt det faktiskt blir med två vuxna en snuggle nest med lillen och stora killen av och till under natten. Spjälsängen gjordes om till en babybay. Ena långsidan togs bort och min far snickrade ihop en länk mellan sängarna som han skyddade med skumgummi. Nu har lillen sitt egna kryp in och "ormen" används som spjälsängs skydd och har även används i stora sängen som skilje "vägg" då båda barnen sovit där.


Material: Överdraget har snoddar i ändarna så det är lätt att ta bort och tvätta. Själva "ormen" gjorde jag av lakan och fyllde med vadd.


söndag 29 mars 2009

Velourbyxa



Äntligen är det sista paret av denna modell klar. Ursäkta väntan, kusinen kommer att bli av med sin höft ställning om ca. tre veckor men byxorna är tänkt att passa även efter att ställningen tagits bort. Nu är det bara tre veckor kvar.....Hoppas de passar fortfarande annars tänkte jag förlänga mudden. En bra byxmodell som underlättar när byxan skall på och av över ställningen och som fått godkänt. Kul när man kan hjälpa till, i handeln finns inte många modeller som passade över en sådan ställning. Så jag kan tänka mig att det blir mycket leggings kjolar och klänningar på tösen framöver. Så ett litet byx TIPS från mig till alla er med barn som av någon anledning behöver stabilisera bäckenet.

lördag 21 mars 2009

Mina killar



Måste få visa lite bildbevis på mina små älsklingar i de fina byxorna och även den lilla dreggel scarfen. Inte lätt att fota de små ensamma så här får sambon hänga med på ett hörn. Trevlig helg i vår solen.....

onsdag 18 mars 2009

Scarfs

Här kommer ett futtigt inlägg från en något vilande blogg. Tack alla trogna besökare som kikar in lite då och då för att se om jag kanske lagt till ett nytt inlägg. Ett par scarfs till grabbarna i två olika storlekar. Denna gång gjorde jag som många andra, bara körde med overlock runt om. Baksidan är av fleece och de fästes med kardborreband i nacken. Tyget kommer från sambon´s KOPPARTRANS t-shirt som nu fått nytt "liv".

fredag 6 mars 2009

Velourbyxa


På beställning i mörk turkos med svarta muddar. Har sytt denna modell tidigare till sonen och de har använts flitigt. Annars är det ganska lungt på syfronten än så länge. Lite små projekt och ideér i massor som vanligt. Får nöja mig med att titta på alla era fina alster i bloggar runt omkring mig. Trevlig helg!
Mönster: OTTOBRE 6/2007 stl.92
Material: Velour och mudd från Calletex.

tisdag 3 mars 2009

En liten mössa



Till en liten kille. Minstingen behöver en mössa då alla mössor här hemma är för stora. Lagomt projekt mellan amningar och blöjbyten. Denna blev i svart trikå med stjärnapplikation i vit velour.