Till salu

måndag 26 januari 2009

Omlottbody med mössa

Ett litet set till vår väntade baby. Min första body. Har dragit mig lite för att testa, både för muddvävsremsor och alla dessa tryckknappar. Är jättenöjd med resultatet så det blir nog fler så småningom. Om ni undrar över valet av tyg så vågade jag inte klippa i elefanttyget innan jag provsytt en först. Sambon däremot är bara glad över tygvalet, nu kommer inte denna passa i storlek till VM men ändå.


Mönster: OTTOBRE 6/2007 Omlottbody stl. 56. Med vissa ändringar bla. knäppningen. Jag sydde muddar i ärmsluten och passpoaler på framstycket. Mössan är gjord efter en mössa vi hade till sonen som liten.


Material: Trikå som jag ropat in på tradera. Muddväv och prym knappar 10 mm.

Positivt: Att det inte var så svårt som jag hade föreställt mig.

Negativt: Att det sitter fyra tryckknappar i grenen istället för tre. Om det beror på gröten i hjärnan eller att jag slog i de två första knapparna efter kronans placering kan jag inte svara på men irriterande så det räcker. Bara att hoppas att det inte blir för brett.

fredag 23 januari 2009

Docksäng


Nu när vi tagit fram vaggan och berättat för vår son att vår bebis ska få sova där.
Tyckte jag det passade bra att göra i ordning en liten bädd för dockan. En docksäng jag hittat på loppis för en tid sedan som jag till en början tänkte måla om. När jag nu tog fram den tycker jag den är charmig som den är, lite lätt sliten sådär.
Lagomt projekt nu. Klippte till en madrass och gjorde ett lakansöverdrag. En kudde av vadd som jag sydde ett örngott till och ett påslakan med en fleccefilt fick bli täcket.
Vi får se om vår son kommer att bädda ner och byta på dockan.....nu finns inget intresse alls men det kanske kommer.

tisdag 20 januari 2009

Åkpåse


Till bilbarnstolen. Nej, det är inte vår bebis som kommit, jag fick låna sonens första docka som modell. Vår son var annars villig att ställa upp men jag tyckte det räckte med konster då han redan fastnat i den en gång. Det är inte bara vi som väntar tillökning i släkten. vår son ska inte bara bli storebror han ska också få en ny liten kusin, den första på min sambos sida. Ska bli så kul, vi väntar med spänning. Om vi inte skulle hinna ses mellan kusinerna så ville min sambo överlämna något redan nu. Jag gav honom olika förslag i blå gult tema förståss, som var hans önskemål. Efter att jag visade honom åkpåsen som jag sett i några bloggar och nätbutiker, var saken klar. Morbror vill att bebisen ska få komma hem i de RÄTTA färgerna. Hoppas den värmer gott till hemresan.
Mönster: Eget, så jag vet inte hur den kommer att fungera men det får jag justera senare om det skulle vara så. Vår lille fick också en när jag ändå var igång. Enkel konstruktion med overlockade kanter, till huvan sydde jag en kanal med resår. För bältet, sydde jag knapphåls söm.
Material: En filt inköpt på Ullared som räckte till två åkpåsar.

lördag 17 januari 2009

Skötväska







Helt i min stil, inspirerad av Skip hop´s modell. Blandade och gav av de olika modellerna för att få den efter mina behov. Ideén om att blanda två tyger fick jag av GOBLIgobli som syr riktigt snygga väskor.
Denna väska är också tänkt att kunna användas på en syskonvagn. Som den är i dag räcker axelremmen till för att hängas på vagnen. Men funderar på att köpa hakar och spännen som sätts fast på vagnen som man hakar på i D-ringarna på väskan.
Har varit lite tröttare nu mot slutet av graviditeten så mina projekt tar lite längre tid än beräknat. Att besöka tygaffären med vår son har inte lockat heller.
Så alla detaljer till väskan har hitils funnits i mina gömmor. Fick ett tips från Morvern att slakta en väska som gjort sitt så bla. fick det bli sambon´s avlagda väska.

Mönster: Eget.
  • Väskans mått har H:33cm*B: 37cm*D: 10cm

  • Utsidan har fyra fack och två sidfickor var av en i nät.

  • Insidan har sex fickor.

  • Stadig botten med en löstagbar bottenplatta.
  • Avtagbart axelskydd.

  • Stängs med dragkedja.

Material: Svart manchester från gömmorna. Mönstrade tyget från Calletex. Dragkedja, remmar och spännen från en slaktad väska. Till foder använde jag mig av svart alltyg och ett mönstrat till fickorna.


Positivt: Att jag är nöjd över resultatet och tygvalet.



Negativt: Att jag blev mindre nöjd med toppen på väskan som var svår att få till. Att jag säkerligen kommer att upptäcka att väskan inte har allt ; )

tisdag 13 januari 2009

Barnvagnsleksak


Eller vad heter det?? Barnvagnsmobil kanske. Ja, hur som helst så började jag fundera på vad vi saknade och vad vi inte var nöjda med till vår son som nyfödd. Eftersom vi inte handlat lika mycket denna gång då vi har det mesta. Men några saker vill man ju ha nytt. Bla. hade vi ingen sådan, tro mig jag letade men det var ingen jag fastnade för eller matchade eller hur det nu var. Blev nöjd tillslut då jag provade några olika figurer och upphängnings sätt. Kan hända att det räcker med tre figurer men det är ju bara att ta av efter tycke och smak.
Material: Tillverkad av små restbitar fyllda med vadd. Gummibandet är från en slaktad ryggsäck som gjort sitt. Nu ska jag bara få tag på plast ringar som håller fast den i vagnen.

Påfyllning

I tyg garderoben. Kan ju vara bra att ha lite att välja på efter hemkomsten från BB. Den första tiden ger nog ingen tid för sådana inköp ; ) Har försökt att städa bort mitt syrum som ska bli den lille´s rum men jag får nog ha kvar mitt sybord ett tag till. Om det finns några små stunder över är det lättare att smita in där än i källaren där mitt sy kryp in kommer att vara framöver.

Jag fick en utmärkelse....


för ett tag sedan av Bubben det värmer verkligen.
Tack snälla du!
Jag sänder min Award vidare till alla underbara sybloggare där ute, listan börjar bli lång. Ni inspirerar mig ständigt med era tips och ideér. Ni får mig att vilja sy ännu mera, Tack!

lördag 10 januari 2009

Förvaringspåse

Känner ni igen det här?? Trasiga kartonger och pusselbitar spridda på de mest konstiga ställen.

Resulterade i några förvaringspåsar. De andra påsarna väntar på en applikation för bakverktygen, pixiböcker och lite annat smått och gott. Det svåra var att hitta på lätta applikationer som vår son lätt skulle känna igen, klurar på de andra lite.


torsdag 8 januari 2009

Bildbevis

På en söt liten tomte klädd i slipover och luva. Detta set sände jag i väg till min vännina i Göteborg en tid innan jul för korttagning. Vilken sötnos. Tack för kortet, så roligt att se plaggen på som man gjort.

måndag 5 januari 2009

BB-set

Ett riktigt Gott Nytt År!


Önskar jag er alla. Hoppas att 2008 lämnat många fina minnen och erfarenheter som ni tar med er in i 2009. Vår familj börjar året med att bli fyra så det blir för oss den största händelsen år 2009. Jag hoppas få någon liten tid för mitt skapande men ni får ha lite tålamod. Inläggen kommer inte dugga tätt till en början.


Här kommer mitt lilla set som får följa med till BB. Filten, tossorna och skallran har jag visat tidigare. Mössan har jag sytt några stycken av men den här är den minsta jag gjort i denna modell, stl.40. Byxorna är ett mönster från OTTOBRE 6/2007 stl.62 som jag kunnat tagit in lite i sidorna men kan vara skönt för den lille att sprattla i. Skuggan längst fram i bilden får tala för sig själv........Jag lovar den går inte att hålla in längre ; )